Het Schaduwkabinet: week 9 – 2012

DINEKE

Dagora – OCCII  Donderdag 23 februari wilde ik mede-subber Sietse met een bezoekje vereren, hij trad die avond namelijk als Orphax op in de OCCII in Amsterdam. Een tent op fietsafstand van mijn huis waar ik vreemd genoeg nog nooit geweest was. Helaas was ik te laat om Sietse in actie te zien, maar we hebben wel samen naar het laatste optreden kunnen kijken, Dagora.

Dagora stond met 7 man, iets meer schilderijen en nog meer instrumenten op het podium. Ik voelde me een beetje als Alice in Wonderland, kijkend naar een groep mensen die op het podium in alle ernst bezig waren om met geplop, getik en gekrabbel een sound te maken. De toetsenist / blazer had een gebroken rib en speelde zijn blaasinstrumenten daarom met een luchtcompressor. De frontman gebruikte zijn microfoon divers, on andere door hem in een laars te stoppen en die op een keyboard te tikken, wat een doffe dreun gaf. Terwijl de gitarist in het hoekje gitaar gewoon speelde. Was me het meest verbaasde was dat het publiek alles stoicijns in zich opnam. Totdat er zich ineens een wat grimmige mosh-pit vormde, die 5 minuten later even onverwacht verdween.

Tot zover het zichtbare spektakel, vraag is ook hoe het klonk. Bij alle vreemde fratsen zat er een goede balans in het geluid. En langzaam maar zeker gingen de uitgesponnen nummers ook ergens naartoe. Wanneer er een feedbackpiep uit de bocht schoot was dit snel opgelost door een slimme man die de het totaalgeluid bewaakte, dus van chaos was geen sprake. Wel van musici die samen iets maakten.

Mijn begrip van “vaag bandje” is aardig opgerekt afgelopen donderdag. Mijn smaak is het niet, omdat ik toch wat meer van de behapbare muziek ben (met dingen als ritme en een kop en een staart). Maar man oh man, ik heb mijn ogen uitgekeken!

Fuck do I know!

  • Translation; High Art. with the emphasis on “high”. reminds me of 60’s musical happenings,… but since then, everything reminds me of 60’s musical happenings.. Lumpy Gravy III ??

    walteregeaux 1 dag geleden

  • De reactie is verwijderd

    walteregeaux 3 dagen geleden

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.