5kwarts, Melkweg

dag lieve mensen,
dat jullie maar allen mooie dingen mogen zaaien voor’t nieuwe jaar!
iets anders, mijn broer en ik en sahand en bas spelen volgende week donderdag een voorstelling in de melkweg, 12 januari is dat, onder het kopje 5kwarts, wat onder andere slaat op de geplande tijdsduur. het is een verhalende voorstelling geworden met poezie en muziek en een dansje hier en daar over broers, vrijwillig of gedwongen reizen, nomadische projektielen, sedentaire intellektuelen en alle kombinaties van faktoren. we vinden het zelf heel leuk. op de website staat iets in deze trant:

‘Nomaden scheppen niets en honkvasten zijn te braaf. Voor een groot oeuvre heb je een avonturier nodig die thuis blijft.’ Uitgedaagd om in de Melkweg een avondvullende voorstelling te verzorgen, besloot de dichter Krijn Peter Hesselink dit citaat van Georges Roditi tot uitgangspunt te nemen. Vroeger mocht hij het graag aanhalen ter verdediging van zijn niet altijd even dynamische bestaan, met name in de tijd dat hij nog geen noemenswaardig oeuvre op zijn naam had staan. Aan de hand van gedichten en liedjes vertelt hij hoe een vrouw hem op andere gedachten bracht. Zijn broer, de theatermaker Sieger Baljon, trok ooit met een slecht gevulde portemonee voor negen maanden naar Pakistan. De muzikant en verhalenverteller Sahand Sahebdivani was drie jaar oud toen hij met zijn ouders uit Iran vertrok om er nooit meer terug te keren. Samen met contrabassist Bas Kisjes onderzoeken de drie in een afwisselend programma hun hunkering naar de verte.

ja, en dan kan je als je wil dus reserveren via de volgende link: MELKWEG

wellicht tot daar!
liefs, sieger (a.k.a. De Stille Vennoot, De RaaskalBOMfukkerZ)

Meer info : De SLAA

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.