a Tribute to Han Bennink (BEYOND BENNINK)

Zaterdag 6 januari 2018

BEYOND BENNINK
A tribute to Han Bennink

w/ Blue Lines (George Hadow/Michiel Scheen/Raoul van der Weide), Onno Govaert & John Dikeman Duo, Oscar Jan Hoogland en Nora Mulder & Rogier Smal Duo  + Han Bennink

IMG_4436

IMG_4439

IMG_4448

 

IMG_4463

Meer over de tentoonstelling Han Bennink: https://www.kranenburgh.nl/tentoonstelling/21/han-bennink

Blue Lines brengt drie generaties improviserende musici samen: het trio bestaat uit George Hadow (drums), Michiel Scheen (piano) en Raoul van der Weide (bas, cello) dat samen in een onnavolgbare mix van swing, onderzoekende improv en nomadische akkoorden zijn rusteloze zoektocht voortzet naar nieuwe mogelijkheden van ensemblespel.
https://www.youtube.com/watch?v=ble6ZbK2E7U

De sleutelfiguren uit de jongste generatie Amsterdamse improviserende jazzmuziek Onno Govaert (drummer en instant composer) en John Dikeman (saxofonist) mogen deze middag niet ontbreken met hun intense en explosieve muziek vol overgave gespeeld. https://www.youtube.com/watch?v=lk2nO-vBr_k

Geïnspireerd op o.a. Misha Mengelberg vertegenwoordigd pianist/componist Oscar Jan Hoogland (Amsterdam, 1983) de vierde generatie van geïmproviseerde muziek. Samen met Han Bennink vormt hij Bennink/Hoogland, maar deze middag speelt hij op zijn zelfgebouwde elektrisch klavichord, een klein klavierinstrument dat vooral in de 17de en 18de eeuw werd gebruikt. https://www.youtube.com/watch?v=V5u7s-D8OgU

Het duo Nora Mulder & Rogier Smal zoekt de grenzen van de vrije improvisatie en humor op met piano en drums. Een subtiele sonische zoektocht wordt afgewisseld met lawaaiige uitbarstingen van geluid waarbij beide instrumenten een gevecht lijken aan te gaan, waarna toch de inspiratie van het ICP-orkest en Willem Beuker Collectief weer doorschemert. https://www.youtube.com/watch?v=ptpvHXJSbEs

Unfinished Business | Een korte film van Bojan Fajfric

Mariette Dolle interviewt Han Bennink + live

14.30 – 16.30 | 7,50 euro | KRANENBURGH, culturele buitenplaats Bergen

TOP200

Astral Spirits

Would you look at that! Rob Mazurek‘s “Chimeric Stoned Horn” takes the top honors at #1 on this amazing list from Tabs Out!!

Also worth mentioning the other 5 Astral Spirits tapes that made the list: Billington/Shippy/Wyche at #39, Michael Foster & Ben Bennett at #49! Also, Birchall/Smal/Webster, More Eaze/A.F. Jones & Steven Flato and Monas (Colin Fisher, Johnny DeBlase & Kid Millions)…my favorite end of the year list to find so much amazing music, check it out!

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.