GRAAG TRAAG

Graag even uw aandacht, wij zijn nog even ademloos, wat een fijne line-up!!!

BEDANKT BELGIE!!!

GRAAG TRAAG FESTIVAL #3  i.s.m. SLOOW TAPES

BILL ORCUTT (US) – EXPO ’70 (US) – ANCIENT OCEAN (US) – DAGORA feat. MIK QUANTIUS, THOMAS HOPF, CITY HANDS (NL/DE) – MV & EE with THE HOME COMFORT SOUND SYSTEM (US) –

Bart De Paepe van het Sloow Tapes label en kunstencentrum BELGIE presenteren, na de geslaagde edities van 2010 en 2011, voor de derde keer verrassende geluiden en beelden uit de ondergrond. Graag Traag #3 biedt u binnen het unieke kader van Open Circuit: Exended de kans om op eigen tempo een audiovisueel palet van psychedelica, hypnotische drones, kraut, acidfolk en improv te ontdekken.

MV & EE with THE HOME COMFORT SOUND SYSTEM

Matt Valentine en Erika Elder creëren een eigen diep psychedelisch universum van folk, blues, psych, raga en wah wah gitaren. Echo’s van Neil Young, Gene Clark, Grateful Dead en Quicksilver Messenger Service in een kaleidoscopische lichtshow en astrale projecties.

BILL ORCUTT

Bill Orcutt maakte in de jaren negentig samen met Adris Hoyos deel uit van de cult noiserock groep Harry Pussy die een aantal platen afleverde op Siltbreeze. Na jarenlange stilte bracht Orcutt in 2009 een solo plaat uit boordevol uitgerafelde, met haken en ogen aan elkaar hangende, atonale oermuziek. Orcutts solowerk is vol van ruwe en rauwe klanken: agressieve parels gehakt uit toegetakelde akoestische gitaren die vaak een snaar of twee missen.

EXPO ’70

Synth drones, gefragmenteerde gitaarmelodieën en drummachine die vibreren aan gene zijde van een eindeloze pulserende kosmische nevel is waar Expo ’70 ons keer op keer mee verbaasd. Expo 70 is het project van Justin Wright, beïnvloed door epische abstracte krautrockpioniers als Schulze en Tangerine Dream. Wright bracht albums uit op labels als Beta-Lactam Ring, Aguirre en Sloow Tapes.

ANCIENT OCEAN

Ancient Ocean is het solo project van John Bohannon: meditatieve soundscapes van delicate drones voor innerlijke exploratie. Doet soms denken aan het solo werk van Kawabata Makoto (Acid Mothers Temple). Bohannon bracht onlangs zijn debuut uit op Sonic Meditations, het label van Expo ’70.

DAGORA feat. MIK QUANTIUS, THOMAS HOPF & CITY HANDS

Met twee drums, percussie, speelgoed- en zelfgemaakte instrumenten en keyboards creëert het Nederlandse trio Dagora een heerlijk wazig klankenspectrum. Met extra gasten als Embryo-boegbeeld Mik Quantius, Thomas Hopf van Frankensteins Ballet en Manuel Padding aka City Hands groeit dit gezelschap spontaan uit tot een soort van Tibetaanse krautnoiseprogband. Perfect dus om u in de juiste sfeer te krijgen voor een nieuw rondje Graag Traag.

DATUM: vr 14 sep 2012 | DEUREN: 19.00 u. tot 02.00 u.

INKOM: Vvk Ticketmatic: EUR 3 (leden BELGIE) / EUR 5 | Kassa: EUR 4 (leden BELGIE) / EUR 6

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.